Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το ιστορικό οπτικό υλικό στο Metal Gear Solid ήταν πονοκέφαλος για τον Hideo Kojima

*
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ο Hideo Kojima μοιράστηκε μερικές λεπτομέρειες για την δημιουργία του αρχικού Metal Gear Solid στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο Ιάπωνας δημιουργός αποκάλυψε πως το οπτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε εντός του παιχνιδιού από αληθινές πηγές και γεγονότα της ιστορίας κατέληξε πονοκέφαλος για τον ίδιο. Ο λόγος ήταν πως ο Kojima τότε δεν είχε τις επαφές για να διαπραγματευτεί γρήγορα την αδειοδότηση για την προσθήκη του υλικού.

Ο Kojima προσέγγισε το τηλεοπτικό κανάλι της Ιαπωνίας, ΝΗΚ, και ζήτησε την χρήση πραγματικού οπτικού υλικού για χρήση εντός του Metal Gear Solid. Ο δημιουργός δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις πήγαιναν με ρυθμούς… χελώνας, επειδή δεν υπήρχαν οι απαραίτητες γνωριμίες και έπρεπε ταυτόχρονα να μάθει πως να κάνει edit και προσθήκη του υλικού μέσα στο παιχνίδι.

Παρόλη την τεράστια ταλαιπωρία του, ο Hideo Kojima ξαναχρησιμοποίησε αληθινό υλικό στα Metal Gear Solid 2 και Metal Gear Solid 3. Μάλιστα, αυτό το υλικό κατέληξε χρόνια μετά, το 2021, να είναι ο λόγος που η Konami απέσυρε προσωρινά τα Metal Gear Solid 2 και Metal Gear Solid 3 από τα ψηφιακά καταστήματα. Έπρεπε να ανανεωθούν οι άδειες χρήσης αυτών των αποσπασμάτων.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*